NOT KNOWN FACTS ABOUT Dış GEBELIK IğNESI

Not known Facts About dış gebelik iğnesi

Not known Facts About dış gebelik iğnesi

Blog Article

Uzmanlar tarafından son yıllarda artworkış gösterdiği söylenen dış gebelikle ilgili tüm bilinmeyenleri 9 soruda anlattık.

Eğer kadın IUD kullanırken hamilelik meydana gelirse gebeliğin yerini ve zamanını belirlemek için bir ultrason yapılmalıdır. Tüm doğum kontrol yöntemleri geçmişte ektopik gebelik yaşamış olan kadınlar tarafından da kullanılabilir.

Bu sitede yer alan makaleler, yorumlar, resimler ve tablolar bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler doğrultusunda hastalıklara tanı koyulamaz ve tedavi edici tavsiye olarak kullanılamaz.

Eğer ay içinde two kez adet görüyorsanız ya da anormal vajinal kanama yaşıyorsanız belirtilerinizi değerlendirmek için sağlık profesyoneliyle görüşmeli ve gerekli testleri yaptırmalısınız. Hormonal dengesizlikler veya belirli sağlık sorunları gibi diğer etkenler de menstrüasyon süreçlerinde değişime neden olabilir.

Yukarıda değinmiştik fallop tüplerine zarar gelmiş ve kanama başlamış ise kan karın içi boşluğuna ilerler diye. Eğer hekim gerekli görürse kanamayı kontrol etmek amaçlı kübosentez işlemi yapabilir. Bir iğne yardımı ile kübosentez yapılır.

Dış gebelik, anne sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturabilir ve uygun tedavi gerektirir. Dış gebelik komplikasyonları, durumun ciddiyetini artworkırabilir ve hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gereken durumları içerebilir.

Kadınlarda normal yollarla ya da tüp bebek tedavisi ile döllenme sağlandıktan sonra doğumun sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için bazı advertisementımların ve süreçlerin gerçekleşmesi beklenir. Bu süreçlerden biri de döllenmiş yumurtanın yani embriyonun doğru bir şekilde anne karnı içerisine yani rahme yerleşmesidir. Olması gereken yani sağlıklı bir gebelik oluşumunda embriyo rahim içerisinde bulunan endometriyum tabakasına tutunur ve doğuma kadar burada gelişmeye devam eder.

Dış gebeliğin erken teşhis edilemediği durumda kanamayı durdurmanın zor olması hayati tehlikelere yol açabilir. Dış gebelik riskleri arasında tehlikeli olan bir diğer sorun ise rahimde fallop tüplerinin ve yumurtalıkların enfeksiyon kapması ile pelvis iltihabının oluşması.

Doğurganlık tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar yumurtlamayı uyararak birden fazla yumurtanın döllenmesine yol açabilir. Bu da dış gebelik riskini artırır.

Bir ayda iki adet görüyorsanız veya anormal vajinal kanama yaşıyorsanız, belirtilerinizin nedenini bilmek için sağlık uzmanınızla konuşmaleız  ve gerekli dış gebelik evde nasıl anlaşılır testleri yaptırmanız önemlidir.

Dış gebelik her kadında görülebilecek tıbbi bir durumdur. Bu da aktif cinsel hayatı yaşayan her kadını aynı sorunla karşı karşıya getirmektedir. Dış gebeliğin genel tanımı haricinde bu olayın yaşanmasına neden olan etkenler de elbette mevcuttur.

Bununla beraber bazı durumların da dış gebelik yaşanma ihtimalini artırdığından bahsederler. Söz konusu durumlar ise şöyle sıralanır;

Şiddetli ve hayatı tehdit eden semptomlar söz konusu olduğunda, teşhisin tüm adımlarını gerçekleştirmek için yeterli zaman yoktur. Böyle bir durum ani bir abdominal atak olarak kabul edilir ve acil tedaviye başlamak için gerekli olan acil ameliyat yapılır.

Dış gebeliğin nedenleri ve gelecekte dış gebeliğe neden olabilecek hangi risk faktörlerine sahip olunabileceği konusunda bir sağlık uzmanıyla konuşmak önemlidir.

Report this page